Apple kondigt nieuwe iPhone SE aan

Door: Justin Doornekamp | 08 maart 2022 19:14

Nieuws

Apple heeft dinsdagavond een nieuwe betaalbare iPhone aangekondigd, de iPhone SE 3. De nieuwe generatie goedkopere iPhones komt met een snelle A15-chip en is later deze maand beschikbaar.

In tegenstelling tot zijn voorganger ondersteunt de nieuwe iPhone SE ook het snelle 5G-internet. Ook krijgt de telefoon de snellere A15-chip, die we terugvinden in de iPhone 13 en een langere batterijduur.

Het design en formaat van het nieuwe toestel zijn vergelijkbaar met de huidige iPhone SE, die gebaseerd is op de iPhone 8. Dit betekent een 4,7-inch Retina-scherm en een fysieke thuisknop, waardoor vingerafdrukherkenning werkt, maar gezichtsherkenning wordt niet ondersteund. De camera wordt wel van een (grotendeels softwarematige) update voorzien met de ondersteuning van fotografische stijlen en Deep Fusion.

Met de release van de iPhone 12 twee jaar geleden presenteerde Apple ook een accessoire voor de smartphonelijn: het draadloze en magnetische oplaadsysteem MagSafe. Helaas vinden we dit oplaadsysteem niet terug in de nieuwe budgettelefoon. Wel kun je de smartphone alsnog draadloos opladen, maar dus niet via een magneet.

Het toestel is beschikbaar wit, zwart en rood en met een opslagcapaciteit van 64, 128 en 256 GB. Vooral de keuze voor 256 GB zal voor enkele iPhone-liefhebbers een welkome toevoeging zijn, gezien de iPhone SE uit 2020 inmiddels niet meer verkrijgbaar is in deze opslagcapaciteit.

De iPhone SE 3 krijgt een vergelijkbare prijs als zijn voorganger, namelijk 529 euro. Daarmee is het een van de meest betaalbare 5G-telefoons in Nederland, al wordt het snelle mobiele netwerk pas volgend jaar in ons land uitgerold. Vooruitbestellen kan vanaf vrijdag en is leverbaar vanaf 18 maart.

Ook zullen de iPhone 13 en 13 Pro binnenkort verschijnen in de kleuren groen en Alpine groen, zo maakte Apple dinsdagavond bekend.  

0 Reactie(s) op: Apple kondigt nieuwe iPhone SE aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.