Apple kondigt nieuwe iPhone 13-serie aan

Door: Justin Doornekamp | 14 september 2021 20:53

Nieuws

Apple heeft dinsdagavond conform verwachting vier nieuwe iPhones aangekondigd. Het gaat om de iPhone 13, iPhone 13 Mini en de duurdere iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Alle toestellen krijgen een verbeterd Super Retina XDR oled-display en een extra harde beschermlaag om het glas te beschermen, genaamd Ceramic Shield. Met alle nieuwe iPhones kun je filmen in Dolby Vision en alle modellen ondersteunen wederom 5G en zijn volledig waterdicht. Verder moet het scherm beter af te lezen zijn bij fel licht.

De nieuwe A15 Bionic-chip moet zorgen voor betere prestaties, zonder dat dit ten koste gaat van de accuduur. De iPhone 13 zou zelfs 2,5 uur langer meegaan dan zijn voorganger, terwijl de Mini 1,5 langer meegaat. De cpu is volgens Apple 50% sneller dan welke andere telefoon dan ook, waardoor de nieuwe telefoons zich onder meer goed lenen voor het spelen van games.

De iPhone 13 krijgt net als de iPhone 11 en 12 een scherm van 6,1-inch. De inkeping bovenaan het scherm is 20% kleiner geworden op alle modellen. De iPhone 13 Mini krijgt een scherm van 5,4-inch.

De iPhone 13 Mini is vanaf 809 euro te koop.

Aan de iPhone 13 Mini hangt in de Verenigde Staten een prijskaartje van 809 euro, terwijl de standaard iPhone 13 honderd euro duurder wordt. Beide toestellen hebben een dubbele camera, maar in tegenstelling tot de iPhone 12 zijn de lenzen diagonaal geplaatst. Ook zijn er aanpassingen gedaan aan de wide- en ultra-wide-camera, waardoor je mooiere foto’s kunt maken in situaties waarin er weinig licht is.

Nieuw is de Cinematic-videofunctie, waarmee je het scherptediepte-effect van een video kunt aanpassen.

Qua opslag heb je voor wat betreft de iPhone Mini en iPhone 13 de keuze uit 128 GB en 256 GB en 512 GB. Het is dus niet langer mogelijk om 64 GB aan opslag te kiezen.

De smartphones zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren rood, roze, wit, blauw en zwart.

De lenzen van de iPhone 13 zijn dit keer diagonaal geplaatst.

iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max

Apple kondigde ook een Pro- en Pro Max-versie van de iPhone 13 aan. Deze telefoons hebben net als de modellen van vorig jaar respectievelijk een display van 6,1- en 6,7-inch, maar met een scherm van 120Hz. Bij het model van vorig jaar was dit nog de helft. Verder zijn de drie lenzen op de toestellen verbeterd. Hierdoor zou het onder meer voor het eerst mogelijk zijn om macrofoto’s van heel dichtbij te maken.

De iPhone 13 Pro lijkt op het model van vorig jaar.

De iPhone 13 Pro en Pro Max krijgen voor het eerst tot 1 terabyte aan opslag. Dit is beduidend meer dan de maximale opslag van 512 GB in de modellen die vorig jaar verschenen. Ook voor de Pro-versies is de accuduur met 1,5 tot 2,5 uur verbeterd ten opzichte van de voorgangers.

Aan de iPhone 13 Pro hangt een prijskaartje van minimaal 1.159 euro en aan de Pro Max van 1.259 euro. Beide toestellen zijn in de kleuren blauw, goud, grafiet en zilver te verkrijgen.

Alle iPhones zijn vanaf komende vrijdag al vooruit te bestellen. Op 24 september liggen de telefoon in de winkels. 

Apple kondigde dinsdagavond ook een nieuwe iPad en Apple Watch aan. 

0 Reactie(s) op: Apple kondigt nieuwe iPhone 13-serie aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.