Apple koopt oude iPad 2's op

Door: martin-bruining | 15 maart 2012 15:13

Nieuws

Apple heeft zijn 'reuse and recycle-programma' aangepast om ook de iPad 2 in te kopen. Via de site van Apple kunnen eigenaren van oude hardware zien wat ze nog kunnen krijgen voor het apparaat.

Het inkoopprogramma van Apple bestaat al enige tijd, maar met de iPad 3 op komst wordt nu ook de iPad 2 ingekocht. Volgens TechCrunch is het waarschijnlijk dat verkopers van een iPad 2 snel een tablet van de volgende generatie zullen aanschaffen. Gebruikers die hun oude apparaat aan Apple verkopen krijgen daar iTunes-bonnen voor terug. Die kunnen vervolgens alleen worden ingewisseld in de online winkel van Apple.

Via een speciale pagina op de site van het bedrijf kunnen eigenaren van oude Apple-hardware berekenen wat bijvoorbeeld een oude iPad of MacBook nog waard is. De waardebepaling wordt gedaan door het bedrijf PowerON, dat ook betalingen regelt. Apple verkoopt een deel van de ingekochte apparaten vervolgens in 'opgelapte' (refurbished) staat via onder meer de eigen online winkel.

Maximaal 320 dollar

Volgens The Next Web, dat de update van het inkoopprogramma ontdekte, is het hoogste bedrag dat Apple op dit moment uitkeert 320 dollar (245 euro). Dat gaat om het 64 GB-model van de iPad 2 dat beschikt over Wifi en 3G. Het is ook nog steeds mogelijk een iPad van de eerste generatie in te wisselen, maar ook MacBooks, iPhones en iMacs zijn welkom.

Het is ook mogelijk niet-Apple hardware te verkopen aan het bedrijf. Al heeft Apple alleen interesse voor apparaten met chips van Intel of AMD. De prijs die wordt betaald is wel afhankelijk van de staat waarin het apparaat verkeert. Door middel van een wizzard moet de verkoper invullen hoe het apparaat er aan toe is. Apple betaalt vervolgens wel de verzendkosten.

Update:

Apple doet ook in Nederland aan zowel de verkoop van gereviseerde producten als de inkoop van tweedehands exemplaren.

0 Reactie(s) op: Apple koopt oude iPad 2's op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.