Apple krijgt geen Amerikaans handelsmerk op 'iPad mini'

Door: wouter-hoeffnagel | 31 maart 2013 15:22

Nieuws

Apple krijgt in de Verenigde Staten geen handelsmerk op de merknaam 'iPad mini'. Het Amerikaanse patentbureau wijst het verzoek van Apple om de merknaam af.

Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) stelt dat de merknaam iPad mini geen uniek genoeg product omschrijft, maar enkel functie of kenmerk van het product van de aanvrager aangeeft. Dit is onvoldoende om een handelsmerk op de merknaam toegewezen te krijgen.

'iPad mini wijkt onvoldoende af van iPad'

Apple heeft het handelsmerk op de merknaam 'iPad' al langer in handen. Het USPTO stelt dat de iPad mini weliswaar duidelijk kleiner is dan de iPad, maar het apparaat onvoldoende van zijn grote broer afwijkt om voor het apparaat een los handelsmerk toe te wijzen.

De organisatie is van mening dat het woord 'mini' in de merknaam 'iPad mini' alleen beschrijft dat het apparaat kleiner is dan zijn grotere broer. De merknaam zou dan ook alleen een beschrijvende functie hebben en geen 'unieke, onlogische of niet-beschrijvende betekenis'. Het patentbureau wijst daarom het verzoek van Apple om de rechten op de merknaam 'iPad mini' in handen te krijgen af.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt geen Amerikaans handelsmerk op 'iPad mini'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.