Apple krijgt geen rechten op muziekicoontje

© CIDimport

Apple krijgt geen rechten op muziekicoontje

Geplaatst: 26 september 2012 - 07:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Apple krijgt geen handelsmerk op het muziekicoontje van zijn iPod-app, want de rechters vinden het te veel lijken op een merk van MySpace.

Apple heeft een hoger beroep over zijn bekende muziekicoon verloren, schrijft GigaOM. Volgens de rechters zouden consumenten het handelsmerk te gemakkelijk verwarren met een merk dat in bezit is van MySpace. Het gaat om een oranje icoontje met een muzieknoot. MySpace kocht in 2009 het bedrijf iLike dat een jaar ervoor een vergelijkbaar icoon als handelsmerk had vastgelegd.

MySpace iLike bestaat niet meer

Dinsdag hield het Amerikaanse Trademark Trial and Appeal Board vast aan een eerdere beslissing om Apple's bekende icoontje, dat onder meer voor zijn iPod-app wordt gebruikt, niet als handelsmerk van Apple te beschermen. Het icoontje lijkt volgens de rechters te veel op die van MySpace, dat iLike weliswaar na de overname heeft gesloten.

Apple: handelsmerk MySpace te zwak

Volgens Apple zou er geen consument zijn die de twee merken met elkaar zou verwarren en was het handelsmerk van MySpace te 'zwak', omdat er nog acht bedrijven in dezelfde sector handelsmerken hebben met muzieknoten erin.

In de rechtszaak tegen Samsung beweerde Apple onlangs dat zijn concurrent de vormgeving van meerdere standaardapps op zijn Galaxy-toestellen had nagemaakt van de icoontjes op de iPhone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten