Apple lanceert dit jaar een eigen radiodienst

Door: wouter-hoeffnagel | 04 januari 2013 13:34

Nieuws

Apple lanceert dit jaar geen eigen HDTV. Het bedrijf introduceert echter wel een eigen radiodienst, die iRadio gaat heten. De dienst moet de concurrentie aangaan met de muziekdienst Pandora, die vooral in de Verenigde Staten populair is.

Dit voorspelt analist Richard Greenfield van BTIG Research op de website Investors.com. iRadio zou gebruikers muziek aanbieden op basis van hun persoonlijke voorkeuren. De dienst leert deze voorkeuren door gebruikers tijdens het beluisteren van muziek te vragen muzieknummers te beoordelen. De dienst leert hierdoor de muziekvoorkeuren van zijn gebruiker steeds beter kennen, waardoor het muziekaanbod steeds beter bij de gebruiker past.

Verkoop van muziek en albums vergroten

Het is niet duidelijk of gebruikers zullen moeten betalen om iRadio te kunnen gebruiken. Greenfield verwacht dat Apple met de dienst de verkoop van muzieknummers en albums in iTunes wil verhogen, waardoor de omzet van het bedrijf groeit. Daarnaast stelt de analist dat Apple mogelijk een samenwerking aangaat met de ticketverkopers Live Nation en Ticketmaster.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een eigen radiodienst van Apple die de concurrentie aan moet gaan met Pandora. De dienst zou als app beschikbaar worden en zich automatisch aanpassen op de voorkeuren van luisteraars. De dienst zou in de eerste drie maanden van 2013 worden gelanceerd.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert dit jaar een eigen radiodienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.