Apple lanceert iPad Air op 1 november

Door: Elmar Rekers Elmar | 22 oktober 2013 20:10

Apple

Apple heeft vandaag de iPad Air officieel aangekondigd. Het betreft hier de vijfde generatie iPad, die aanzienlijk dunner en lichter is dan zijn voorgangers. De iPad Air zal op 1 november beschikbaar komen in Nederland.

Ruim drie jaar geleden lanceerde Apple de eerste iPad, en inmiddels zijn we alweer toe aan de vijfde generatie. Apple zegt de tablet een nieuwe naam te hebben gegeven omdat het nieuwe apparaat breekt met veel eigenschappen van de vorige edities.

De iPad Air

De iPad Air is 7,5 millimeter dik. Het gewicht is teruggebracht tot 1 pond. "Het betreft hier de lichtste 'full size' tablet ter wereld", aldus Apple-topman Phil Schiller. Qua design heeft de iPad Air veel weg van de iPad mini, waarbij de rand om het scherm op de lange zijde een stuk dunner is geworden. Verder is ook de achterkant plat gemaakt in plaats van licht gebold.

A7-processor

Er zit een 5 megapixel-camera op de iPad Air, die 1080p-video's kan schieten. Qua batterijduur moet ook de iPad Air het 10 uur volhouden. Net als de iPhone 5S draait de iPad Air op de A7-chip, met zijn 64-bits configuratie. De tablet komt beschikbaar in twee kleurstellingen: zilver/wit en zwart/grijs.

Apple lanceert de iPad Air op 1 november in Nederland.

Prijs en kleur

De iPad Air zal uotkomen in donkergrijs, zwart en wit en is beschikbaar vanaf 499 dollar. De iPad 2 blijft beschikbaar voor 399 dollar.

Apple geeft aan dat er veel mensen zijn die behoefte hebben aan een fullsize iPad tegen lage kosten, de "onderkant" van de markt wordt dus met de iPad 2 bediend. De iPad 4 gaat uit het assortiment. De tablet is verkrijgbaar vanaf 1 november, ook in Nederland. Ook China krijgt direct de nieuwe iPad. Dat is belangrijk voor Apple vanwege de grote afzetmarkt.