Apple lanceert vernieuwde iPad Mini met Retina-scherm

Door: matthijs-van-den-broek | 22 oktober 2013 21:14

Nieuws

Apple lanceert vandaag niet zo heel veel producten, maar geeft wél heel veel gratis weg. Een belangrijke productlancering die er echt toe doet, is de update van de iPad Mini. Zoals verwacht krijg deze mini-tablet een Retina-scherm.

De nieuwe iPad mini krijgt het high-res Retina-scherm, wat her en der al was uitgelekt. Apple houdt het vorige model aan als goedkopere optie.

Die eerste generatie iPad mini is qua interne elektronica gebaseerd op de iPad 2, terwijl de nieuwe mini een A7-processor heeft. Apple's kleurige covers voor de onlangs onthulde iPhone 5C krijgen navolging voor de iPads.

De nieuwe iPad Mini krijgt ook een snellere processor. De resolutie wordt 2048 x 1536 pixels in plaats van 1024 x 768 pixels. Ook de nieuwe iPad Mini krijgt een nieuwe A7-chip en beschikt over snellere wifi.

De prijs van de huidige iPad Mini gaat omlaag naar 299 dollar, net als de iPad 2 blijft deze dus in de verkoop. De iPad Mini zal in de kleuren wit, donkergrijs en zwart uitkomen. De Mini kost 399 dollar voor het 16 GB-model met wifi. Deze tablet komt later in november uit. Een exacte datum wordt niet genoemd.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert vernieuwde iPad Mini met Retina-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.