Apple onthult iPad Pro met stylus

Door: Tijs Hofmans Tijs Hofmans | 09 september 2015 19:32

Apple

Apple heeft de iPad Pro officieel aangekondigd. De zakelijke tablet krijgt - zoals eerdere geruchten al deden vermoeden - een 12,9 inch-scherm en wordt geleverd met een stylus genaamd Apple Pencil. De iPad Pro werd woensdagavond door CEO Tim Cook onthuld tijdens een persconferentie in San Francisco.

De iPad Pro is groter dan zijn voorganger. Die had een scherm van 9,7 inch, terwijl de nieuwe tablet 12,9 inch telt. De iPad Pro heeft naast een groter scherm ook een krachtigere processor en meer werkgeheugen. Het apparaat is 6.1 mm dik - tegenover 6,9 millimeter die de iPad Air 2 dik is.

Met een groter scherm komen uiteraard ook een aantal nieuwe functies. Sowieso werkt het grote scherm prima samen met de multitask-functie die Apple in iOS 9 introduceerde, maar het toetsenbord zal zich op de Pro ook automatisch aanpassen aan de applicatie die je gebruikt.

De iPad heeft vier speakers in iedere hoek. Dat moet voor een uitgebreider en dynamischer geluid zorgen.

Apple Pencil

De iPad Pro wordt ook geleverd met een stylus, de 'Apple Pencil'. Met de stylus moet het makkelijker worden aantekeningen te maken op het scherm, bijvoorbeeld door handgeschreven teksten te maken. Sensoren in de stylus meten in welke hoek je de pen houdt en hoe hard je daarmee drukt, zodat je harder kunt drukken om dikkere lijnen te tekenen.

Toetsenbord voor iPad Pro

De Pro kan ook geleverd worden met een eigen toetsenbord. Vorige iPads hadden dat niet, en toetsenborden moesten er los bij worden gekocht. Het nieuwe toetsenbord wordt in een cover optioneel meegeleverd met de tablet. Het toetsenbord wordt aan de tablet vastgemaakt met een aantal connectoren aan de zijkant van de iPad. Daarmee lijkt het niet mogelijk het toetsenbord los naast de iPad Pro te gebruiken.

Apple wil zich met de nieuwe iPad vooral gaan richten op de zakelijke markt. Daar is volgens het bedrijf nog genoeg behoefte aan aan een tablet met een groter scherm. Apple kampt bovendien met tegenvallende verkoopresultaten van de gewone iPad, waarvan de meeste tablet-bezitters geen geen upgrade van hoeven hebben.

Prijs en beschikbaarheid iPad Pro

De iPad Pro gaat 799 dollar kosten voor de 32 GB-variant. Daarnaast komt er een 128 GB wifi-variant uit voor 949 euro, en een 128 GB-variant met 4G/LTE die 1,079 dollar gaat kosten. Apple start in november met de uitrol van de grote tablet.

4 Reactie(s) op: Apple onthult iPad Pro met stylus

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2015 22:01 MarkS90
  Kun je er ook mee bellen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 september 2015 22:50 Anoniem
  1079,- zegt genoeg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 september 2015 23:12 Anoniem
  Groter = niet beter
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 september 2015 16:55 Anoniem
  Ook hier weer geen preview. Sund. Alle concurrenten hebben de boel zelf kunnen vasthouden en behoordelen. Waarom jullie niet?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.