Apple lanceert publieke bèta's iOS 10 en macOS Sierra

Door: daan-doedens | 08 juli 2016 09:34

Nieuws

Apple heeft publieke bèta-versies vrijgegeven van iOS 10 en macOS Sierra. De testversies van zowel het mobiele als het Mac-besturingssysteem zijn te downloaden via de website van Apple.

Het is de verwachting dat iOS 10 officieel wordt gelanceerd als rond september de iPhone 7 gepresenteerd wordt, maar nieuwsgierige gebruikers kunnen alvast aan de slag. Ook voor macOS, de opvolger van OS X El Capitan, is een bèta gelanceerd. Lees ook: iOS 10 - Opvallend en de moeite waard.

Meer controle

Apple stapt in iOS 10 enigszins af van het gesloten karakter van het besturingssysteem. Gebruikers krijgen een stuk meer mogelijkheden hun iPhone te personaliseren, door onder andere een nieuw overzichtscentrum en de mogelijkheid tot het verwijderen van standaard-apps.

Daarnaast is Siri diep in het systeem geïntegreerd. Siri werkt vanaf iOS 10 ook met apps die niet door Apple zijn gebouwd, zodat je ook een whatsappje kunt sturen of Spotify kunt bedienen met alleen je stem.

macOS Sierra

Tegelijkertijd maakt Apple de bètaversie van macOS Sierra beschikbaar. Ook hier is Siri diep geïntegreerd. Je downloadt beide OS'en door je aan te melden voor Apple's Beta Software Program.

1 Reactie(s) op: Apple lanceert publieke bèta's iOS 10 en macOS Sierra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 augustus 2016 16:15 beeking
    Newer Macs of about two years old and later and it’s usual that older machines may experience some slow down due to older components and memory – however once we’ve tried out macOS Sierra on various machines we’ll let you know what we find.
    To know more about: techsviewer.com/macos-sierra-slow-fixes/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.