Apple-patent hint naar komst gebogen touchscreens

Door: tonie-van-ringelestijn | 10 december 2013 16:09

Nieuws

Apple heeft een patent aangevraagd op productietechnieken van gebogen touchscreens voor toekomstige iPhones of de iWatch. Rivalen als LG en Samsung maken al smartphones met gebogen schermen.

Een nieuw uitgelekte patentaanvraag door Apple wijst op de komst van gebogen touchscreens in toekomstige iPhones of de iWatch, meldt AppleInsider. De aanvraag beschrijft hoe zo'n gebogen touchpaneel met zo min mogelijk schade is te produceren. Dat gebeurt met behulp van een speciale filmlaag die voorkomt dat het paneel tijdens het verhittingsproces beschadigt.

Er doen al langer geruchten over gebogen schermen in Apple-producten. Zo'n scherm zou bijvoorbeeld om de pols zijn te dragen in een horloge. De technologie is niet nieuw. De patentaanvraag door Apple werd ook al eind 2010 gedaan, maar is pas dinsdag gepubliceerd door het Amerikaanse patentbureau.

Samsung en LG

Concurrenten Samsung en LG kwamen onlangs al met smartphones met gebogen schermen. Zo introduceerde Samsung onlangs de Galaxy Round en brengt LG binnenkort de G-Flex op de markt. LG denkt dat eind 2014 al 12 procent van alle verkochte smartphones gebogen zullen zijn. De vraag is of consumenten wel genoeg toegevoegde waarde in dit type scherm zien.

Nieuwe functies

Gebogen schermen maken nieuwe softwarefuncties mogelijk. Zo laat Samsung gebruikers van zijn Galaxy Round content bekijken door het apparaat te kantelen. Ook is er een 'Roll Effect' waarbij op een vergrendeld toestel informatie is te checken door het apparaat op zijn rug naar een kant te 'rollen'.Ook zou het mogelijk moeten zijn om alle navigatie-elementen naar een kant van het gebogen scherm te verplaatsen zodat zelfs bij toestellen met grote schermen alles met de duim van één hand is te bedienen.

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Apple-patent hint naar komst gebogen touchscreens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 december 2013 11:21 Anoniem
    zo'n gebogen smartphone kan handig zijn aan het oor, maar wat opbergen betreft in een (strakke) broek of binnenzak van jas of colbert, zit zo'n gebogen scherm smartphone minder prettig dan de huidige standaard platte smartphone. Maar zo'n gebogen scherm om de pols, dat zou dat wel kunnen. Trouwens de eerste klokjes werden, als je de geschiedenis nagaat, nog geen honderd jaar geleden aan een kettinkje, in de binnenzak van jas of colbert, als een zakhorloge gedragen, pas later kwam het mode idee om het klokje, niet meer in de binnenzak als zakhorloge, maar middels een polsbandje zichtbaar om je pols te dragen, daar werd indertijd bij de introductie ook vreemd tegen aangekeken, geleidelijk aan is het polshorloge zo ingeburgerd geraakt dat het nu de gewoonste zaak van de wereld is. Nu wordt er nog vreemd tegen een iWatch aangekeken. Over een paar jaar is de technische verbeterde iWatch met gebogen al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En zal het dragen van het huidige polshorloge, net als het vroegere GSM mobieltje als hopeloos ouderwets worden beschouwd.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.