Apple-leidinggevenden in gesprek met Turkse president over tablet-programma

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 februari 2013 11:30

Apple

Leidinggevenden van Apple zijn in gesprek gegaan met de Turkse president Abdullah Gül. Onder andere Apple’s vice president voor educatie John Couch is naar Turkije afgereisd om verschillende onderwerpen met de Turkse president te bespreken.

Bronnen van het Turkse blog Elma Dergisi (via MacRumors) melden dat de leidinggevenden van Apple een tablet-programma van Turkije hebben besproken. Turkije wil 15 miljoen tablets verspreiden onder Turkse schoolkinderen. Apple is uiteraard geïnteresseerd deze tablets te leveren en is hierover dan ook in gesprek gegaan met de Turkse president.

Nog in onderhandeling

Het is overigens nog niet duidelijk wat voor tablets de Turkse schoolkinderen gaan gebruiken. Onderhandelingen voor het programma zijn op dit moment nog in volle gang. Daarnaast zouden de Apple-leidinggevenden ook het verouderde Turkse ‘F-toetsenbord’ op iOS-apparaten hebben besproken. Op dit toetsenbord zitten meerdere toetsen op een andere plek dan op het QWERTY-toetsenbord dat wij in Nederland gebruiken.

Apple richt zich steeds meer op Turkije als afzetmarkt voor zijn productie. Het bedrijf lanceerde in december de iTunes Store in het land, waardoor Turken nu muziek en films kunnen aanschaffen bij Apple.

0 Reactie(s) op: Apple-leidinggevenden in gesprek met Turkse president over tablet-programma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.