Apple draait recordomzet dankzij iPhone

Door: lub-snoek | 01 februari 2017 09:07

Nieuws

Apple heeft de jaaromzet van 2016 gepubliceerd. Dankzij de sterke verkoop van iPhones, diensten, Mac en Apple Watch heeft Apple een recordomzet gedraaid.

Dat laat Apple weten in een blog post op de website. Het vierde kwartaal is wel vaker het beste kwartaal voor Apple. De techgigant presenteert zijn nieuwe smartphones doorgaans in september, waarna er veel nieuwe iPhones worden verkocht. Apple heeft in dit vierde kwartaal 78,3 miljoen iPhones verkocht, wat 5% meer is dan het aantal iPhones dat in het vierde kwartaal van 2015 werd verkocht. Lees ook: Binnenkort ook Night Shift op macOS.

Apple moest het in 2016 voornamelijk van het vierde kwartaal hebben; in de eerste drie kwartalen werden minder iPhones verkocht dan de eerste drie kwartalen van 2015.

Japan

Hoewel Apple meer omzet heeft gemaakt dan ooit, is er in het vierde kwartaal wel minder winst gemaakt dan hetzelfde kwartaal in 2015. Dit komt voornamelijk door de hogere verkoopkosten en investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Vooral in China werd minder verkocht. Apple maakte 12% minder omzet dan vorig jaar. In Japan is de omzet juist gestegen met 20%. In Europa groeide de omzet met 3% en in de VS groeide deze met 9%.

Store

Apple heeft de recordomzet ook voor een groot deel te danken aan het succes van verschillende diensten. Zo groeide de omzet van de App Store met 18%. Het aantal Apple Music-abonnees groeide in 2016 ook door tot 20 miljoen klanten.

0 Reactie(s) op: Apple draait recordomzet dankzij iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.