Apple: Mac App Store komt er snel aan

Door: wouter-hoeffnagel | 19 november 2010 15:27

Nieuws

De Mac App Store gaat zeer binnenkort open. Dit heeft Apple aan app-ontwikkelaars gemeld in een mededeling op de ontwikkelaars-sectie van Apple.com. De mededeling is daarnaast ook via de mail naar de ontwikkelaars gestuurd. In de mededeling spoort Apple de ontwikkelaars ook aan zo snel mogelijk hun apps in te sturen voor een review.

De App Store voor de Mac wordt een plek waar Mac-gebruikers allerlei apps kunnen downloaden. Het gaat om zowel gratis als betaalde apps. De Mac App Store heeft veel overeenkomsten met de App Store voor iOS. Zo moeten de apps net als in de iOS App Store voldoen aan allerlei richtlijnen van Apple. Daarnaast wordt het zelfde verkoopmodel gehanteerd, waarbij Apple een deel van de verkoopprijs achterhoudt als winst.

Een belangrijk verschil is dat voor de Mac de Mac App Store niet de enige plek wordt waar je software via de 'normale' weg, dus zonder jailbreak, kunt downloaden. Opvallend is overigens dat Apple eerder deze maand ook al een oproep deed aan ontwikkelaars apps in te sturen voor review. Het is daarom niet precies duidelijk wat Apple met 'soon' bedoeld.

De oproep van Apple op de ontwikkelaars-sectie van Apple.com (bron: 9 to 5 Mac)

0 Reactie(s) op: Apple: Mac App Store komt er snel aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.