Apple Nederland verkoopt simlockvrije iPhones

Door: jasper-bakker | 30 maart 2011 12:17

Nieuws

Apple Nederland gaat zelf over tot de verkoop van simlockvrije iPhones, zodat gebruikers “op elk gewenst moment overstappen naar een andere aanbieder”.

Apple verkoopt de iPhone 4, maar ook voorganger 3G S, nu zelf zonder simlock. Tot op heden werden ontgrendelde iPhones door derde partijen ingekocht in landen als België en Italië. Daar hebben rechters eerder simlocks tot koppelverkoop verklaard en dus verboden.

Einde exclusiviteit

Apple biedt nu direct iPhones voor 499 (3G S met 8 GB), 599 (iPhone 4 met 16 GB) of 699 euro (4 met 32 GB). Invoer vanuit het buitenland en eventuele prijsopdrijving daardoor zijn nu overbodig. Die handel is eind vorig jaar al een klap toegebracht toen de Nederlandse iPhone-exclusiviteit van T-Mobile is beëindigd.

Overstappen, internationaal

De iPhone-maker prijst de simlockvrije toestellen aan met de mededeling dat die daardoor geschikt zijn voor gebruik bij alle mobiele operators. Gebruikers kunnen dus “op elk gewenst moment overstappen naar een andere aanbieder”.

Daarnaast is zo’n ontgrendeld toestel ook te gebruiken in het buitenland met een daar aangeschafte sim-kaart (voor de iPhone 3G S of micro-simkaart voor de iPhone 4).

0 Reactie(s) op: Apple Nederland verkoopt simlockvrije iPhones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.