Apple neemt app-zoeker Chomp over

Door: loek-essers | 24 februari 2012 14:37

Nieuws

Apple lijft app-zoeker Chomp in voor een niet nader genoemd bedrag. Via de zoekmachine kunnen apps gevonden worden op basis wat ze doen, in plaats van alleen op naam.

Chomp heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en is de ontwikkelaar van een zoekmachine die gebruikers helpt om nieuwe apps te vinden. Dat doet Chomp op bais van functionaliteit en niet alleen op basis van naam. De zoekmachine is er in app-vorm, maar kan ook via het web worden benaderd.

Ook voor Android

Chomp voor iPhone werd ontwikkeld in 2010 en inmiddels is er ook een versie voor de iPad en de iPod Touch. Daarnaast bestaat er een Android-variant.

In september maakte Chomp bekend dat het de zoekdienst in de app store van Verizon gaat verzorgen. Iedere Android-telefoon van de Amerikaanse telco krijgt standaard de app meegeleverd. In dezelfde maand werd een private beta van Chomp Search Ads geïntroduceerd. Die functie stelt adverteerders in staat te bieden op zoekwoorden.

Geen commentaar

Apple geeft aan Webwereld's zustersite PC World geen commentaar op de vraag hoe de applicatie wordt verweven in de producten van Apple. Voor de hand ligt dat de dienst wordt geïntegreerd in de App Store. "Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven en in het algemeen bespreken we onze bedoelingen en plannen niet", mailt een woordvoerder van Apple aan PC World. Chomp levert geen commentaar op de overname.

0 Reactie(s) op: Apple neemt app-zoeker Chomp over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.