Apple neemt Europese handelsmerk 'Lightning' over van Harley-Davidson

Door: wouter-hoeffnagel | 26 november 2012 13:47

Nieuws

Apple koopt het Europese handelsmerk 'Lightning' van Harley-Davidson. Slechts een deel van de rechten worden door Apple overgenomen, waardoor Harley-Davidson de merknaam waarschijnlijk kan blijven gebruiken.

Apple introduceerde met de iPhone 5, die in september werd gelanceerd, de Lightning-connector. De connector vervangt de 30 pins-connector die we kennen van eerdere Apple-apparaten zoals de derde generatie iPad en iPhone 4S. De Lightning-connector is aanwezig in de iPhone 5, vierde generatie iPad, iPad mini, vijfde generatie iPod touch en zevende generatie iPod nano.

Rechtszaken voorkomen

Door de merkrechten aan te schaffen voorkomt Apple toekomstige rechtszaken over het gebruik van de merknaam 'Lightning'. Zo is Apple eerder door het Chinese bedrijf Proview Technology aangeklaagd wegens het gebruik van de merknaam 'iPad' in China. Dit terwijl Apple van mening was de patenten eerder in een patentdeal met het dochterbedrijf Proview Electronics ook de Chinese merkrechten in handen te hebben gekregen. Apple betaalde uiteindelijk 60 miljoen dollar aan Proview om de Chinese rechten alsnog te bemachtigen.

Ook werd deze maand duidelijk dat Apple door een Chinese fabrikant van schoonmaakmiddelen is aangeklaagd voor het gebruik van de Chinese vertaling van de merknaam 'Snow Leopard'. Apple wist in Mexico de rechten op de merknaam 'iPhone' niet te bemachtigen, aangezien het Mexicaanse iFone deze rechten al in handen heeft.

0 Reactie(s) op: Apple neemt Europese handelsmerk 'Lightning' over van Harley-Davidson

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.