Apple noemt paarse gloed op foto's iPhone 5 'normaal'

Door: Elmar Rekers | 02 oktober 2012 13:25

Nieuws

De paarse gloed op sommige foto's die gemaakt zijn met de iPhone 5, is volgens Apple niet te wijten aan een defect in de nieuwe smartphone. Dat blijkt uit een e-mailconversatie van Apple met een ontevreden klant.

Het is de eerste keer dat Apple toegeeft dat het probleem met de paarse gloed bestaat. Dit is volgens de fabrikant echter niet de schuld van het toestel, maar van de gebruiker zelf. "Het is normaal gedrag voor de camera in de iPhone 5", verklaart de medewerker van Apple in een e-mail. "Wij adviseren u om de camera weg te draaien bij felle lichtbronnen wanneer u foto's maakt."

Kleurafwijking

Aanvankelijk liet Apple tegenover de betreffende gebruiker weten dat de kleurafwijking niet zou mogen plaatsvinden, zo schrijft website Gizmodo. Niet veel later kwam de fabrikant hier dus op terug door te zeggen dat het hier om "normaal gedrag" van de camera gaat.

Hoewel Apple met een tip komt om de paarse gloed te voorkomen, wordt nog niet duidelijk wat er de oorzaak van is. Fotovergelijkingen wijzen uit dat de verkleuring ook met andere smartphone-camera's is op te roepen, waaronder de iPhone 4S, maar in aanzienlijk mindere mate dan de iPhone 5.

Bron: Mashable

0 Reactie(s) op: Apple noemt paarse gloed op foto's iPhone 5 'normaal'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.