Apple onder Nederlandse studenten populair als werkgever

Door: wouter-hoeffnagel | 07 juni 2012 18:46

Nieuws

Apple blijkt onder Nederlandse studenten een erg populaire werkgevers te zijn. Onder studenten die een zakelijke opleiding volgen eindigt Apple zelfs op de eerste plek, waarbij het zowel concurrent Google als bierbrouwer Heineken achter zich laat.

Dit blijkt uit onderzoek van het Zweedse adviesbureau voor 'Employer Branding' Universum. Ook onder rechten-, vrije kunst- en mensenrechtenstudenten blijkt Apple populairder te zijn dan zijn concurrent Google, die eveneens hoog scoort. Apple is onder deze groep de op één na populairste werkgever en eindigt dus op de tweede positie. Google gaat er met de derde plek vandoor. Beide partijen moeten het echter afleggen tegen de Rijksoverheid.

Technische en IT-opleidingen

Apple is echter niet bij elke groep studenten populairder dan Google. Onder studenten van technische, natuurkundige en IT-opleidingen is Google juist populairder. Google wordt door deze groep gezien als de meest interessante werkgever, terwijl Philips op de tweede plek eindigt. Apple moet het doen met een derde positie.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5.882 studenten. De studenten zijn afkomstig van 31 verschillende universiteiten. In totaal kwamen 16.647 werkgevers in onderzoek aan bod.

0 Reactie(s) op: Apple onder Nederlandse studenten populair als werkgever

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.