Apple onderhandelt over iPhone-merknaam

© CIDimport

Apple onderhandelt over iPhone-merknaam

Geplaatst: 12 maart 2013 - 09:35

Aangepast: 14 december 2022 - 15:59

Jasper Bakker

Apple is in gesprek met de Braziliaanse eigenaar van de merknaam iPhone in dat land. Dit nadat Apple zijn rechtszaak hierover heeft verloren. In Brazilië is de 'iPhone' een Android-toestel.

Een overeenkomst tussen Apple en IGB Electronica, de moedermaatschappij van Gradiente, is mogelijk dichtbij. De twee strijdende partijen voeren nu onderhandelingen over het handelsmerk 'iPhone' in Brazilië, meldt Webwerelds Britse zustersite Macworld. De bedrijven hebben besloten de strijd via de rechtbank te staken, waarbij Apple net een ronde heeft verloren.

Sinds 2000 al eigenaar van merknaam

Gradiente heeft al sinds 2000 het recht op de merknaam 'iPhone' in thuisland Brazilië. Dat is zeven jaar voordat Apple met zijn touch-smartphone kwam. Vorig jaar heeft de Braziliaanse firma een Android-smartphone uitgebracht onder zijn iPhone-merk.

De Android draaiende iPhone, alleen in Brazilië:

 

© PXimport

Klik voor groot

Eerder heeft Apple al geschikt met een Chinese firma die de merknaam iPad in bezit had. Daarbij heeft het bedrijf van Tim Cook 60 miljoen dollar betaald, na een lange juridische strijd tegen de Chinese iPad-eigenaar Proview. Verder heeft de Amerikaanse smartphonemaker in Mexico de rechtszaak van het Mexicaanse bedrijf iFone verloren, over de naam iPhone. Die zaak was aangespannen door iFone, niet Apple.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten