Apple onderzoekt elektrocuterende iPhone 5

Door: kristian-van-tuil | 15 juli 2013 08:12

Nieuws

Een Chinese ex-stewardess zou om het leven zijn gekomen door een elektrocuterende iPhone 5. Apple onderzoekt de zaak.

De 23-jarige Ma Ailun probeerde op 11 juli een telefoontje te plegen met de smartphone van Apple aan de lader, maar kreeg in plaats daarvan een flinke elektrische schok te verwerken. De voormalig stewardess van China Southern Airlines overleed direct aan haar verwondingen, claimt de oudere zus van de vrouw op sociaal netwerk Sina Weibo.

Emotionele oproep

“Ik hoop dat Apple Inc. met een verklaring kan komen. Ik hoop ook dat jullie allemaal stoppen met het gebruik van je mobiele apparaat tijdens het laden”, schrijft de zus van de omgekomen vrouw. Het berichtje op het sociale netwerk ging onmiddellijk viral.

De politie in de stad waar Ma Ailun het leven liet, bevestigt dat de vrouw is overleden aan elektrocutie. Toch kan het zonder onderzoek niet bevestigen dat de iPhone 5, waarop nog vijf maanden garantie zat, hiervoor verantwoordelijk is.

'USB-kabel nooit 100 procent veilig'

Volgens experts is het niet mogelijk om door een telefoon geëlektrocuteerd te worden, tenzij de smartphone verbonden wordt met een computer en er een stroomlekkage ontstaat.

Apple heeft in een verklaring medeleven betuigd. “We zijn bedroefd door dit ongelukkige ongeval en onze diepste condoleances gaan naar de familie van het slachtoffer. We zullen een diepgravend onderzoek doen en beloven volledige medewerking.”

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple onderzoekt elektrocuterende iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.