Apple onthult nieuwe AirPods Pro

Door: Justin Doornekamp | 28 oktober 2019 21:20

Nieuws

Apple heeft vandaag de AirPods Pro aangekondigd met actieve ruisonderdrukking. De oordopjes zijn direct online te bestellen voor 279 euro en liggen vanaf 30 oktober in de winkels.

Een van de grootste veranderingen in de nieuwe oordopjes is dat de AirPods Pro actieve ruisonderdrukking hebben gekregen. Door middel van twee microfoons en geavanceerde software past de ruisonderdrukking zich voortdurend aan. De eerste microfoon zit aan de buitenkant en vangt het geluid van buiten op. Dat geluid wordt geanalyseerd om te bepalen welk deel daarvan ruis is. De tweede microfoon aan de binnenkant vangt geluid in je oor op, waarna eventuele resterende ruis wordt onderdrukt. De ruisonderdrukking past het geluid tweehonderd keer per seconde aan.

Ook zijn de oordopjes voorzien van de zogenoemde Adaptive EQ-technologie. Deze equalizer stemt de lage en middenfrequenties automatisch af op de vorm van het oor. Bovendien is de technologie volgens Apple energiezuinig, waardoor de batterij langer meegaat.

Batterijduur

Daarover gesproken: met tot vijf uur luistertijd gaan de batterijen van AirPods Pro net zolang mee als die van AirPods. Als de actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld, kun je met volledig opgeladen AirPods Pro tot 4,5 uur luisteren en tot 3,5 uur praten. Wanneer je AirPods Pro tussentijds oplaadt in de draadloze oplaadcase, kun je meer dan 24 uur luisteren of meer dan 18 uur praten.

Transparantie-modus

Dan is er nog de transparantie-modus, waarmee je omgevingsgeluiden alsnog blijft horen tijdens het luisteren van muziek. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je met iemand in gesprek bent.

Door middel van een sensor op het uiteinde van AirPods Pro schakel je heel eenvoudig tussen de actieve ruisonderdrukking en de transparantie-modus. En ook dingen als muziek afspelen of pauzeren, nummers overslaan en telefoontjes beantwoorden of beëindigen zijn dankzij deze sensor mogelijk.

De nieuwe AirPods zijn verder een stukje kleiner dan de voorganger en worden geleverd met drie pasvormen, te weten klein, medium en groot.

0 Reactie(s) op: Apple onthult nieuwe AirPods Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.