Apple op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld

© PXimport

Apple op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld

Geplaatst: 3 februari 2012 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Apple is de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Alleen Nokia en Samsung hebben in 2011 meer telefoons verscheept. Apple is de snelst stijgende fabrikant uit de top 5 van best verkopende smartphonefabrikanten.

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Door haar groei heeft Apple op dit moment zes procent van de telefoonmarkt in bezit. Deze markt bestaat uit zowel smartphones als eenvoudigere telefoons. Van alle telefoons zou op dit moment 60 procent nog steeds een zogeheten 'feature phone' zijn, een eenvoudigere telefoon.

De verkoopcijfers van Apple zijn ten opzichte van 2010 met maar liefst 96,2 procent gestegen. Samsung moest het doen met 17,6 procent meer verkopen dan het jaar ervoor. Met Nokia gaat met minder goed, aangezien het bedrijf 7,9 procent minder telefoons verkocht.

Overigens duurt het nog wel even voordat Apple Samsung en Nokia heeft ingehaald. Samsung heeft op dit moment 21,3 procent van de markt in handen, terwijl Nokia zelfs 27 procent van de markt in bezit heeft. Apple moet het doen met 'slechts' 6 procent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten