Apple overweegt een R&D-center te openen in Rusland

© PXimport

Apple overweegt een R&D-center te openen in Rusland

Geplaatst: 19 mei 2012 - 15:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Het lijkt erop dat Apple een onderzoekscentrum wil openen in Rusland. Apple zou met het Skolkovo Innovation Centre in Moscow in gesprek zijn over de vestiging van een research en development-afdeling in het technologiepark.

Dit schrijft het Russische krant Izvestia. Izvestia heeft Apple om commentaar, maar de Russische woordvoerder van Apple wilde niet in gaan op de geruchten. Roman Romanovsky, leidinggevende bij het Skolkovo Innovation Centre, zou echter hebben aangegeven dat zowel Skolkovo als Apple interesse hebben getoond in de mogelijkheden die een samenwerking biedt.

Nog geen deal

De gesprekken zouden echter nog in de beginfase verkeren. Romanovsky verwacht dan ook niet op korte termijn een deal met Apple te sluiten. Wel laat de leidinggevende weten te hopen dat de gesprekken uiteindelijk zullen leiden tot een samenwerking.

Naast Apple zou het Skolkovo Innovation Centre ook in gesprek zijn met Google en Facebook over het openen van onderzoekscentra in het technologiepark. Tot nu toe wist Skolkovo deals te sluiten met onder andere Cisco, Microsoft, IBM, General Electric, Alstom en KAMAZ.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten