Apple overwoog een iPhone met hardwarematig toetsenbord te bouwen

Door: wouter-hoeffnagel | 28 april 2012 13:00

Nieuws

Apple heeft serieus overwogen een iPhone uit te brengen met een ingebouwd hardwarematig toetsenbord. Het toetsenbord heeft het uiteindelijk niet gehaald en heeft plaats gemaakt voor een virtueel toetsenbord.

Dit zegt voormalig Apple-topman Tony Fadell in een interview met On The Verge. Apple zou de keuze hebben gehad uit drie verschillende apparaten: een iPod met ingebouwde telefoon, een apparaat dat onder de naam 'iPhone' werd ontwikkeld en het apparaat dat uiteindelijk in 2007 als iPhone is gelanceerd.

Virtueel toetsenbord

Fadell stelt zelf nooit een grote fan geweest te zijn van een hardwarematig toetsenbord voor de iPhone. De voormalig leidinggevende van de iPod-afdeling stelt dat hij zelf al langer overtuigd was van de mogelijkheden die een virtueel toetsenbord kiest. Fadell zou dan ook vooral een voorstander zijn geweest van de virtuele variant.

De voormalig leidinggevende van de iPod-divisie maakte in 2008 bekend zijn functie neer te leggen. Wel bleef Fadell actief als adviseur voor de inmiddels overleden Apple-oprichter Steve Jobs. Fadell richtte in 2010 het bedrijf Nest op, dat de Nest Learning Thermostat ontwikkelde. Het apparaat programmeert zichzelf op basis van de manier waarop het gebruikt wordt.

0 Reactie(s) op: Apple overwoog een iPhone met hardwarematig toetsenbord te bouwen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.