Apple pakt websites aan die toegang tot iOS 6-beta verkopen

Door: wouter-hoeffnagel | 09 juli 2012 12:40

Nieuws

Verschillende websites waar je toegang tot de beta van iOS 6 kunt kopen zijn offline gehaald. Het lijkt erop dat Apple in actie is gekomen tegen de websites om te voorkomen dat niet-ontwikkelaars toegang krijgen tot de betaversie van iOS 6.

De beta van iOS 6 is al enige tijd voor ontwikkelaars beschikbaar. Gebruikers die geen ontwikkelaar zijn zullen tot de officiële lancering moeten wachten om het nieuwe besturingssysteem uit te proberen. Heb je hier geen zin in? Dan kon je terecht bij ontwikkelaars die toegang tot de iOS 6-beta verkochten via websites als UDIDregistration.com en activatemyUDID.com.

Hosting provider

MacStories schrijft dat Apple hier een stokje voor heeft gestoken door dergelijke websites offline te laten halen. Een eigenaar van één van de websites die door de maatregelen getroffen is stelt dat zijn hosting provider de stekker uit zijn website heeft getrokken, nadat Apple een klacht indiende wegens het schenden van auteursrechten.

De ontwikkelaar en eigenaar van de website geeft aan dat de website een flink succes is geweest. De website was online sinds juni, de maand waarin Apple de eerste iOS 6-beta beschikbaar stelde aan ontwikkelaars. De oprichter stelt sinds juni met zijn website maar liefst 75.000 dollar, omgerekend zo'n 61.000 euro, te hebben verdiend.

0 Reactie(s) op: Apple pakt websites aan die toegang tot iOS 6-beta verkopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.