Apple plaatst uitleg over garantie op Italiaanse website

© PXimport

Apple plaatst uitleg over garantie op Italiaanse website

Geplaatst: 29 januari 2012 - 15:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Apple kreeg in december 2011 een boete van 900.000 euro opgelegd door de Autoria Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM), de Italiaanse concurrentiewaakhond. Apple heeft vrijdag op zijn Italiaanse website een tekst geplaatst waarin de beslissing van de AGCM wordt uitgelegd.

De boete werd door de AGCM opgelegd aangezien de marktregulator stelt dat Apple slechts één jaar garantie biedt op zijn producten. Dit terwijl volgens de Europese regelgeving producten standaard met twee jaar garantie worden geleverd. Apple zou klanten niet informeren over hun wettelijk recht op twee jaar garantie.

Apple kreeg van de marktregulator 90 dagen de tijd om de verpakkingen van AppleCare aan te passen. Daarnaast heeft de ACGM besloten dat Apple voortaan op de verpakking duidelijk moet aangeven hoeveel garantie klanten exact krijgen.

Daarnaast zou het bedrijf AppleCare promoten als mogelijkheid om de garantieperiode op zijn producten te verlengen tot twee jaar, waardoor klanten onnodig extra kosten zouden maken. Apple vocht de boete aan.

Desondanks blijkt dat Apple nu toch een waarschuwing op haar Italiaanse website heeft geplaatst, waarin het de beslissing van de AGCM uitlegt. De (Italiaanse) uitleg kan worden teruggelezen in een PDF-bestand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten