Apple registreert het ontwerp van zijn Apple Stores

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 januari 2013 12:05

Apple

blaApple krijgt het merkrecht op het ontwerp van zijn Apple Stores. Het merkrecht beschrijft onder andere de glazen pui van de winkels en de lange rechthoekige tafels die kenmerkend zijn voor Apple’s winkels.

The Verge meldt dat het merkrecht is goedgekeurd door het Amerikaanse Patent and Trademark Office. Het is de derde keer dat Apple een aanvraag voor het ontwerp van zijn winkels heeft ingediend. De eerste twee aanvragen werden door het Patent and Trademark Office afgewezen aangezien de Apple Stores zich niet voldoende zouden onderscheiden van andere winkels.

122 pagina’s

De nieuwe aanvraag is daarom aanzienlijk uitgebreider dan de eerdere twee aanvragen. De 122 pagina’s tellende aanvraag voor het merkrecht gaat in op de reden waarom de Apple Stores zich juist wel zouden onderscheiden. Apple verwijst hierbij onder andere naar consumentenonderzoeken en foto’s zijn winkels.

Het document gaat in op allerlei designaspecten van de winkels. Zo wordt niet alleen de kenmerkende glazen pui van de Apple Stores besproken, maar ook de bekende rechthoekige lange tafels die in de winkels staan. Daarnaast gaat Apple ook in op de speciale binnenverlichting van de Apple Stores, die volgens het bedrijf bijdragen aan het onderscheidend vermogen van de Apple-winkels.

Optreden tegen andere winkels

Door het beeldmerk te registreren kan Apple in de toekomst optreden tegen bedrijven die het ontwerp van de Apple Store kopiëren. Aangezien Apple veel succes heeft behaald met deze winkelformule wordt de winkelinrichting in de Verenigde Staten steeds vaker gekopiëerd.

0 Reactie(s) op: Apple registreert het ontwerp van zijn Apple Stores

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.