Apple roept iPhone 6 Plus terug

Door: Niels van der Helm Niels | 24 augustus 2015 14:08

Apple

Apple heeft een terugroepactie opgezet voor sommige gebruikers van de iPhone 6 Plus. Dit vanwege een defect in de camera dat bij een bepaalde serie van de iPhone 6 Plus kan optreden. Het gaat om de serie die gemaakt is van september 2014 tot en met januari 2015.

Het betreft de camera die aan de achterzijde van het toestel zit. De klacht is dat de foto's door het defect ietwat wazig zijn. De contouren van het object zijn wel zichtbaar, maar de foto is niet scherp. Een voorbeeld van een zo'n wazige foto vind je op dit forum.

Moet jouw iPhone terug?

Je kunt via een speciaal ingerichte website van Apple controleren of je iPhone onder deze groep valt. Dit doe je door je serienummer in te voeren op de website van Apple. Mocht je iPhone 6 Plus in deze groep vallen dan kun je je iPhone inleveren bij de geregistreerde servicepunten in Amsterdam, Haarlem of Den Haag. De telefoon wordt vanuit de winkel opgestuurd naar Apple Care. De kosten worden vergoed door Apple. Je kunt tot drie jaar na aanschaf van je iPhone gebruikmaken van deze terugroepactie.