Apple's iPhone is meer waard dan geheel Microsoft

© PXimport

Apple's iPhone is meer waard dan geheel Microsoft

Geplaatst: 19 augustus 2012 - 15:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft opnieuw een mijlpaal bereikt. De iPhone is inmiddels meer waard dan geheel Microsoft. Apple haalt met de verkoop van de iPhone meer geld binnen dan Microsoft met de verkoop van al zijn producten.

Forbes meldt dat Apple dit jaar voor 22,7 miljard dollar, zo'n 18,4 miljard euro, aan iPhones verkocht. Microsoft wist met de verkoop van alle producten die het bedrijf aanbiedt 17,4 miljard dollar, zo'n 14,1 miljard euro, binnen te halen.

iPhone op de aandelenmarkt

De website stelt dat het niet eenvoudig is Microsoft met alleen de iPhone te vergelijken. Zo is het niet mogelijk nauwkeurig de waarde van de iPhone op de aandelenmarkt te berekenen. Vooral de toegevoegde waarde van de reputatie van Apple zou moeilijk te berekenen zijn.

Apple geeft daarnaast geen informatie vrij over de winst die de iPhone het bedrijf precies oplevert. Ook door te kijken naar winst is de iPhone dus lastig met Microsoft te vergelijken. Wel maken zowel Microsoft als Apple in hun kwartaalcijfers bekend hoeveel producten zij precies hebben verkocht. Forbes stelt dat het kijken naar de verkopen van beide bedrijven dan ook de beste wijze is om Microsoft met de iPhone te vergelijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten