Apple's liefdadigheidsproject binnenkort wereldwijd beschikbaar

Door: wouter-hoeffnagel | 27 januari 2012 13:34

Nieuws

Tim Cook kondigde kort na zijn aantreden als CEO bij Apple een liefdadigheidsproject aan waarbij het de donaties van werknemers aan goede doelen verdubbeld. Het bedrijf kondigt vandaag aan dat het project binnenkort beschikbaar zal zijn voor alle Apple-medewerkers wereldwijd.

Dit heeft de Apple Retail Workers Union via een tweet bekend gemaakt. Het liefdadigheidsproject is op 15 september 2011 van start gegaan en was tot nu toe alleen beschikbaar voor fulltime-medewerkers in de Verenigde Staten. In de tweet kondigt de Apple Retail Workers Union aan deze beperking wordt opgeheven en het programma voortaan ook beschikbaar zal zijn voor parttime-medewerkers. Daarnaast kondigt de organisatie aan dat Apple vanaf binnenkort ook de donaties van werknemers uit andere landen gaat verdubbelen.

Apple verdubbelt de donaties van medewerkers tot maximaal 10,000 dollar per jaar per medewerker. Tim Cook schreef in de mail waarin de CEO het programma aan medewerkers aankondigde dat Apple geïnspireerd is door de vrijgevigheid van zijn medewerkers. Met het project hoopt Apple het verschil dat medewerkers in de wereld kunnen maken te vergroten.

De donaties die Apple-medewerkers via het programma doen lopen flink inmiddels flink op. Het fulltime personeel van Apple in de Verenigde Staten heeft tot nu toe 1,3 miljoen dollar of 990.000 euro gedoneerd, wat Apple heeft verdubbeld tot 2,6 miljoen dollar of 1,9 miljoen euro. Binnenkort kan dit bedrag dus verder op gaan lopen doordat alle Apple-medewerkers wereldwijd deel kunnen nemen aan het programma.

0 Reactie(s) op: Apple's liefdadigheidsproject binnenkort wereldwijd beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.