Apple's streamingmuziekdienst loopt vertraging op door onenigheid met Sony/ATV

Door: wouter-hoeffnagel | 29 september 2012 12:17

Nieuws

Apple werkt al langer aan een streamingmuziekdienst die de concurrentie aan moet gaan met onder andere Pandora. De lancering van de dienst heeft echter vertraging opgelopen, aangezien Apple het niet eens kan worden met een muziekmaatschappij over de vergoeding die per afgespeeld nummer wordt betaald.

De New York Post schrijft op basis van 'bronnen dicht bij de situatie' dat muziekmaatschappij Sony/ATV het niet eens kan worden met Apple over de voorwaarden van de deal. Sony/ATV is lid van ASCAP en BMI, twee organisaties die het licenseren van muziek regelen voor de organisatie. Aangezien het om een geheel nieuwe streamingdienst gaat zou Apple echter rechtstreeks contact op hebben genomen met Sony/ATV en heeft het bedrijf dus zowel ASCAP als BMI buitenspel gezet.

Op de lange termijn

Het lijkt er overigens niet op dat de moeizame gesprekken tussen Apple en Sony/ATV de toekomst van de streamingmuziekdienst in gevaar brengen. De bronnen verwachten dat Apple de Pandora-concurrent op een later stadium alsnog zal lanceren. Wanneer de lancering precies plaats zal vinden durven de bronnen echter niet te zeggen.

TechCrunch meldt overigens dat Sony/ATV op het punt staat zowel de organisatie ASCAP als BMI te verlaten. De website wijst erop dat dit mogelijk betekent dat bestaande muziekdiensten als Pandora hun licenties verliezen voor muziek die in hun muziekbibliotheken is opgenomen. Naast Apple zullen dus ook andere aanbieders van streaming muziekdiensten met de muziekmaatschappij in gesprek moeten gaan.

0 Reactie(s) op: Apple's streamingmuziekdienst loopt vertraging op door onenigheid met Sony/ATV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.