Apple sluit Android-vrede met HTC

© CIDimport

Apple sluit Android-vrede met HTC

Geplaatst: 11 november 2012 - 09:59

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Apple treft een schikking met smartphonemaker HTC om hun patentconflicten wereldwijd op te lossen. Details en financiële voorwaarden van deze deal zijn niet onthuld.

De schikking leidt niet alleen tot het staken van de diverse rechtszaken die de twee concurrenten in diverse landen, en bij diverse instanties, tegen elkaar voeren. Daarbij hebben Apple en HTC beide overwinningen, nederlagen en patstellingen behaald. De dit weekend gesloten vrede omvat ook een wederzijdse licentie-overeenkomst, met een looptijd van tien jaar.

Ook toekomstige patenten

Daarbij geven Apple en HTC elkaar licenties op hun gepatenteerde technologieën. Dit geldt naast huidige patenten, voor de komende tien jaar, ook voor toekomstige patenten die de twee bedrijven nog toegekend krijgen of opkopen.

Mogelijk vallen onder de tienjarige licentiedeal ook zogeheten design patents, ofwel ontwerprechten. Zeker is dat echter niet, aangezien de twee bedrijven de voorwaarden van de plotse schikking geheim houden. De ceo's van beide firma's spreken in het gezamenlijke persbericht hun blijdschap uit over de bereikte oplossing voor de lopende geschillen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten