Apple stapt over op 'groenere' kabels

Door: wouter-hoeffnagel | 13 januari 2012 18:16

Nieuws

Apple stapt over op een 'groenere' variant van kabels en opladers voor haar producten. Volex, fabrikant van USB-kabels en oplaadkabels voor de mobiele producten van Apple, stapt dit jaar over op halogeen-vrije kabels.

Dit schrijft de London Evening Standard (via GigaOm). De overstap van Volex naar halogeen-vrije kabels heeft waarschijnlijk te maken met het feit Apple haar producten groener wil maken. De aanwezigheid van halogeen in producten is met name een gevaar op het moment dat de producten worden vernietigd. Door de halogeen kunnen dioxines en furanen vrijkomen. Met name in grote hoeveelheden kunnen deze stoffen gevaar voor de gezondheid opleveren.

Al langer neemt Apple allerlei maatregelen om haar producten milieuvriendelijker te maken. Zo heeft het bedrijf het gebruik van verpakkingsmateriaal verminderd en kijkt het bij de selectie van onderdelen van haar producten naar milieuvriendelijkheid. Desondanks krijgt Apple nog steeds veel klachten over milieuproblemen bij haar leveranciers. Het gaat hierbij voornamelijk om leveranciers in China. Apple zegt in gesprekken met milieuorganisaties haar leveranciers te stimuleren over te stappen op milieuvriendelijkere productprocessen.

0 Reactie(s) op: Apple stapt over op 'groenere' kabels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.