Apple start bouw van nieuwe campus in Santa Clara

Door: wouter-hoeffnagel | 29 november 2012 13:36

Nieuws

Apple is gestart met de bouw van het eerste gebouw van een nieuwe campus in de Santa Clara, Californië in de Verenigde Staten. De campus bestaat in totaal uit twee verschillende gebouwen, die ruimte moeten bieden aan ruim 1.200 medewerkers.

Bronnen van MercuryNews melden dat Apple een stuk grond van bijna 27.500 vierkante meter huurt van de projectontwikkelaar Peery Arrillaga. Apple wil langere tijd op het terrein gevestigd blijven en zou daarom een langlopend huurcontract hebben getekend. Apple zou daarnaast een aantal bestaande gebouwen op het terrein hebben gesloopt, om ruimte te maken voor zijn campus. Ook dit wijst er op dat Apple de locatie langere tijd wil gebruiken.

'Ruimteschip'-campus

Het lijkt er dan ook niet op dat de bouw van de nieuwe campus iets te maken heeft met vertraging die de bouw van Apple's 'ruimteschip'-campus in Cupertino heeft opgelopen. De oplevering van dit gigantische gebouw is inmiddels uitgesteld tot 2016, wat betekent dat het project inmiddels een jaar vertraging op heeft gelopen.

Apple's nieuwe campus in Santa Clara wordt in twee fases gebouwd. Het eerste gebouw, waarvan de bouw inmiddels dus is gestart, moet in 2014 opgeleverd en in gebruik genomen worden. Dit gebouw krijgt zes verdiepingen met een totale oppervlakte van ongeveer 17.465 vierkante meter. Het is niet bekend wanneer het tweede gebouw afgerond moet zijn. Dit gebouw zou een oppervlakte van in totaal ruim 10.000 vierkante meter krijgen.

0 Reactie(s) op: Apple start bouw van nieuwe campus in Santa Clara

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.