Apple start mega-rechtszaak tegen Samsung

Door: rene-schoemaker | 31 maart 2014 09:28

Nieuws

Apple wil 40 dollar aan royalties van Samsung per verkochte smartphone, in totaal zo'n 2 miljard dollar. Deze week begint een nieuwe rechtszaak tussen de iPhone-maker en de Galaxy-producent.

Vandaag begint de nieuwste rechtszaak van Apple tegen Samsung waarin Apple de belachelijk hoge eis van 40 dollar per verkocht apparaat eist van de Koreanen. Een claim die al eerder is weggezet door specialisten als absurd.

Volgens Apple heeft Samsung op zijn smartphones en tablets software draaien die vijf patenten schendt van de maker van de iPhone. "Samsung heeft systematisch Apples innovatieve technologie en producten, design en features nagemaakt ", staat in de aanklacht en heeft de markt overspoeld met een zondvloed aan patentschendende producten.

Maar, meldt The Guardian, Samsung heeft een counterclaim neergelegd waarbij het zegt dat Apple twee van zijn ideeen heeft gestolen voor gebruik in iPhones en iPads. Daarnaast hebben de Koreanen de ontwerpers van Android opgeroepen in de zaak om uit te leggen hoe zij het besturingssysteem hebben gemaakt volkomen onafhankelijk van Apple. Daarmee zou Google mogelijk in de rechtszaak worden betrokken.

Tikken na zoeken en swipe voor ontgrendeling

Het gaat Apple om patenten op onder meer de tik bij zoeken-technologie, dat het mogelijk maakt een telefoonnummer direct te bellen als die opkomt bij een zoekresultaat. Daarnaast een patent op de beweging om het scherm te ontgrendelen. Samsung beschuldigt Apple van diefstal van technologie om het draadloos verzenden van ontvangen van data te versnellen.

De rechtszaak in San Jose begint vandaag met het uitzoeken van de juryleden. Het is zoals bekend niet de eerste keer dat Apple en Samsung tegenover elkaar staan voor een rechter. Een eerdere zaak werd verloren door Samsung, dat werd veroordeeld tot het betalen van ongeveer 900 miljoen dollar. Samsung is daartegen in hoger beroep gegaan. Dat moet nog worden afgehandeld.

Bron: Webwereld.nl

4 Reactie(s) op: Apple start mega-rechtszaak tegen Samsung

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 maart 2014 17:41 darknessblade
  hoe harder apple schreeuwt hoe meer mensen samsung kopen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2014 21:34 MarkS90
  Gaan we weer …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2014 22:06 Anoniem
  Wat een volstrekt belachelijke rechtszaak. Waar je al niet meent patent op te kunnen hebben. Ik loop op twee benen. Zal ik daar eens patent op aanvragen? Ik lees van links naar rechts en van boven naar beneden. Ook patent op aanvragen? Of had iemand dat al?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 april 2014 00:38 Anoniem
  Of hoe Steve Jobs heel Apple naar de klote heeft geholpen.
  Geld en macht is belangrijker dan de wensen van de kopers.
  Wanneer krijgen we eens een speelfilm met The Woz in de hoofdrol?
  Aan hem hebben we een goed werkende Macintosh te danken, en alle systemen er na.
  En niet aan SJ.!

  Een Macgebruiker met een Android tablet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.