Apple stopt met hoesjes tegen antenneprobleem

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 september 2010 13:09

Apple

Apple zegt binnen te stoppen met het versturen van gratis hoesjes naar gebruikers van de iPhone 4 die te maken hebben met het antenneprobleem. Dit heeft het bedrijf gezegd tegen The Wall Street Journal. De actie loopt tot 30 september 2010.

De hoesjes moeten voorkomen dat je de iPhone 4 bij de metalen zijkanten vasthoudt. Het roestvrij metalen frame van de telefoon doet namelijk ook dienst als antenne, waardoor het vasthouden van dit frame kan leiden tot problemen met het bereik van de telefoon. Het officiële hoesje van Apple bedekt dan ook alleen de randen van het toestel. Het is echter ook mogelijk om een beschermhoes van een andere fabrikant te kiezen. Om gebruik te maken van de aanbieding kun je het iPhone 4 Case Program app downloaden uit de App Store. Door deze app op de iPhone 4 te draaien en in te loggen op je iTunes Store-account of Apple ID kan een Bumper of een andere beschermhoes uit te kiezen.

Shaw Wu, onderzoeker bij Kaufman Bros, zei tegen The Wall Street Journal dat Apple naar schatting 200 miljoen dollar misloopt door het gratis weggeven van de hoesjes. Dit is inclusief de winst die het bedrijf had kunnen behalen op de verkoop van de hoesjes.