Apple treft schikking in rechtszaak rond iPhone 4-antenne

Door: wouter-hoeffnagel | 18 februari 2012 13:37

Nieuws

Apple heeft een schikking getroffen in een class action-rechtszaak in de Verenigde Staten over het antenneprobleem van de iPhone 4. Amerikaanse klanten die een iPhone 4 hebben aangeschaft komen in aanmerking voor 15 dollar schadevergoeding of een nieuwe bumper case.

Dit heeft Ira Rothken, de advocaat die de class action-rechtszaak vertegenwoordigt, gezegd tegen Cnet. De class action-rechtszaak is tot stand gekomen nadat verschillende iPhone 4-gebruikers besloten een rechtszaak tegen Apple aan te spannen. In deze rechtszaken claimde de gebruikers dat Apple informatie had achtergehouden of verdraait.

De class action-rechtszaak omvat in totaal 18 verschillende rechtszaken tegen Apple. Aangezien de schikking is getroffen in een class action-rechtszaak, komen alle Amerikaanse gebruikers die aan de voorwaarden voldoen in aanmerking voor een schadevergoeding. Rothken schat dat ongeveer 25 miljoen Amerikaanse klanten een claim kunnen indienen. De advocaat stelt de schikking rechtvaardig en redelijk te vinden.

Death grip

De rechtszaak is gevoerd over de zogehete 'death grip', waarbij de iPhone aan beide zijde aan de metalen rand wordt vastgepakt. De antenne van de iPhone 4 wordt hierdoor geblokkeerd, waardoor het netwerksignaal verminderd en in sommige gevallen volledig weg viel.

Apple probeerde de gemoederen nog te bedaren door gratis cases beschikbaar te stellen die het probleem tegen moesten gaan. De problemen worden ook wel 'antennagate' genoemd. Dit bleek echter niet voldoende te zijn om de rechtszaak van Amerikaanse gebruikers te voorkomen.

0 Reactie(s) op: Apple treft schikking in rechtszaak rond iPhone 4-antenne

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.