Apple TV met 4K en HDR gepresenteerd

Door: Niels van der Galiën | 12 september 2017 19:47

Apple TV
Nieuws

Apple heeft tijdens de Keynote van 12 september een nieuwe generatie Apple TV gepresenteerd: de Apple TV 4K. De meeste interessante vernieuwingen zijn de komst van 4K- en HDR-ondersteuning.

We hadden er al een beetje op gerekend: er komt inderdaad een nieuwe Apple TV die de naam Apple TV 4K zal dragen. Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens Apple's jaarlijkse Keynote.

De nieuwe Apple TV is vanaf 15 september te bestellen en vanaf 22 september beschikbaar. Het instapmodel met 32GB opslagruimte krijgt een adviesprijs van 199 euro. Het 64GB-model moet 219 euro gaan kosten.

4K-resolutie

We zien steeds meer tv's met een resolutie van 4K op de markt verschijnen. Ook het aanbod van 4K-films en -series op streamingdiensten als Netflix groeit met de dag. Apple speelt met de nieuwe Apple TV in op deze trend en voorziet het apparaat van een 4K-resolutie.

Tijdens de Apple-presentatie werd verder bekend gemaakt dat Netflix 4K-content beschikbaar zal maken op de Apple TV 4K.

HDR-ondersteuning

Tijdens Apple's Keynote werd verder bekend gemaakt dat de nieuwe Apple TV HDR-beelden zal kunnen afspelen.

High Dynamic Range-beelden (meestal afgekort als HDR) zijn beelden met meerdere helderheidsniveaus. Met HDR worden schaduwen bijvoorbeeld donkerder terwijl een zonnige lucht licht blijft. Hierdoor krijg je een gedetailleerder en realistischer beeld.

2x zo snel

De nieuwe Apple TV krijgt de A10X Fusion-chip die we al kennen van de iPad Pro. Hierdoor zal de cpu-snelheid van Apple TV 4K verdubbelen ten opzichte van de vorige generatie Apple TV 's, aldus Apple.

0 Reactie(s) op: Apple TV met 4K en HDR gepresenteerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.