Apple verhoogt prijzen van apps in Nederlandse App Store

Door: wouter-hoeffnagel | 26 oktober 2012 20:22

Nieuws

Apple verhoogt de prijzen van apps in de App Store. De apps zijn gemiddeld 12,5 procent duurder geworden. Een app van 79 eurocent kost voortaan 89 eurocent, terwijl een app van 1,59 euro voortaan 1,79 euro kost.

Dit schrijft iPhoneclub nadat een lezer de wijzigingen in de App Store opmerkte. De prijswijzigingen lijken niets te maken te hebben met de BTW-verhoging van 19 naar 21 procent die de Nederlandse overheid onlangs invoerde, aangezien de prijzen hiervoor te hard zijn gestegen.

Wisselkoers

Apple laat in een reactie aan Computerworld weten dat de prijsverhoging is gebaseerd op de actuele koers van de euro ten opzichte van de dollar. Het is voor het eerst sinds de oprichting van de App Store dat Apple de prijzen van apps verhoogd. Met deze prijswijziging trekt Apple dus in één keer de Europese en Amerikaanse prijzen gelijk.

Consumenten moeten door de prijsverhogingen nu meer afrekenen voor dezelfde app. iPhoneclub berekende dat de prijs van de gemiddelde app met 12,5 procent is verhoogd. De prijswijzigingen is overigens nog niet bij alle apps in de App Store doorgevoerd. Het kan dus voorkomen dat je nog een app tegenkomt die bijvoorbeeld 79 eurocent kost.

0 Reactie(s) op: Apple verhoogt prijzen van apps in Nederlandse App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.