Apple verhuist Japanse hoofdkantoor naar hippe wijk in Tokyo

© PXimport

Apple verhuist Japanse hoofdkantoor naar hippe wijk in Tokyo

Geplaatst: 26 januari 2013 - 10:07

Aangepast: 16 november 2022 - 10:07

Wouter Hoeffnagel

Apple verhuist zijn Japanse hoofdkantoor in Tokyo binnenkort van de wijk Shinjuku naar de hippe wijk Roppongi Hills. Apple vestigt zijn hoofdkantoor in hetzelfde gebouw als de banken Goldman Sachs en Barclays. De verhuizing moet in juni zijn afgerond.

Twee anonieme bronnen melden aan Bloomberg dat Apple op dit moment voorbereidingen treft voor de verhuizing. De website meldt dat de huurprijzen in Tokyo sinds 2008 flink zijn gedaald en dat Apple hiervan kan profiteren door zijn kantoor te verhuizen.

Huidige huurcontract loopt af

Het is niet bekend wanneer de verhuizing precies op de planning staat. Apple’s huidige huurcontract loopt echter in juni af. De verhuizing moet dus in juni volledig zijn afgerond. De verhuizing is nog niet officieel door Apple aangekondigd. Apple wil daarnaast geen commentaar geven op het gerucht.

Apple vestigt zijn kantoor in een pand van 54 verdiepingen ter waarde van 1,6 miljard euro in de wijk Roppongi Hills. De iPhone-fabrikant zou één of twee verdiepingen van het gebouw in gebruik willen nemen. Naast Apple zijn ook de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en Britse financieel dienstverlener Barclays, een kunstmuseum, een hotel en verschillende appartementen in het gebouw gevestigd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten