Apple verwijdert gekopieerde apps uit App Store

© PXimport

Apple verwijdert gekopieerde apps uit App Store

Geplaatst: 6 februari 2012 - 16:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft een flink aantal gekloonde apps uit de App Store verwijderd. De apps werden verwijderd nadat ontwikkelaars van apps hadden geklaagd over het kopiëren van hun apps.

Vooral apps van de ontwikkelaar Anton Sinelnikov zijn uit de App Store verwijderd. The Guardian schrijft dat Sinelnikov de man was achter meerdere apps die verdacht veel leken op andere apps. Denk hierbij aan Plants vs Zombie in plaats van Plants vs Zombies en Temple Jump in plaats van Temple Run. Andere games die Sinelnikov ontwikkelde zijn Angry Ninja Birds, Numbers With Friends, Tiny Birds en Zombie Air Highway.

Niet allemaal verwijderd

Niet alle games van de ontwikkelaar zijn overigens uit de App Store verwijderd. Sinelnikov biedt op dit moment nog apps als Space Racing, Cool Cars Game, Magic Hexagons en Flying Santa! in de App Store te koop aan. Veel van de apps hebben amper een beschrijving en zijn voorzien van slechts één screenshot.

Het lijkt er dan ook op dat Sinelnikov het vooral moest hebben van gebruikers die zich vergissen in de naam van een app en in hun haast niet de beschrijving in de App Store lezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten