Apple verwijdert muziekbibliotheken van iTunes Match-beta

© PXimport

Apple verwijdert muziekbibliotheken van iTunes Match-beta

Geplaatst: 27 oktober 2011 - 08:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Wouter Hoeffnagel

Apple verwijdert vandaag alle muziekbibliotheken die ontwikkelaars via iTunes Match in iCloud hebben opgeslagen. De maatregel doet vermoeden dat Apple op korte termijn de muziekdienst iTunes Match gaat lanceren.

Ontwikkelaars die gebruik maken van de beta iTunes Match wordt aangeraden de dienst tijdens het resetten uit te schakelen op alle computer of iOS-apparaten. De muziek die op de apparaten staat opgeslagen mag door de reset niet worden beïnvloed. Het is overigens al de tweede keer dat Apple de muziekbibliotheken verwijderd.

Met iTunes Match is het mogelijk een muziekbibliotheek naar iCloud te kopiëren, waarna deze op al je Apple-producten beschikbaar is. Muzieknummers worden naar het apparaat gedownload en tijdelijk bewaard. Je kunt hierdoor het nummer opnieuw afspelen of door het nummer heen te scrollen zonder wachttijden. Apple zegt dat iTunes Match dan ook geen streamingmuziekdienst is, aangezien dit soort diensten muziek slechts enkele seconden in de buffer opslaan.

iTunes Match wordt beschikbaar zodra je een abonnement op de dienst hebt afgesloten. Dit kan voor 24,99 dollar per jaar. Je kunt hierdoor maximaal 25,000 muzieknummers in iCloud opslaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten