Apple voegt navigatie toe aan iPhone-zoeker

Door: henk-jan-buist | 12 december 2012 10:59

Nieuws

Apple voegt navigatie toe aan de app Zoek mijn iPhone om een verloren toestel terug te vinden. De feature werkt met Apple Maps, dat overigens nog steeds kampt met lokaliseringsproblemen.

Apple voegt navigatie toe aan de app Zoek mijn iPhone waarmee gebruikers verloren of gestolen telefoons kunnen traceren. De feature gebruikt Apple Maps dat volgens Apple-ceo Tim Cook in eerste instantie mislukt is. Met de nieuwe optie kunnen gebruikers voortaan rechtstreeks naar hun verloren elektronische vriend toerijden.

Dieven gevonden

Dat de Zoek mijn iPhone-app werkt blijkt uit het feit dat er daadwerkelijk dieven mee worden opgespoord. In Nederland heeft het justitieel apparaat grote moeite met het inzetten van dergelijke opsporingmethodes. Een Nederlander die zijn gestolen iPad opspoorde, kreeg nul op het rekest bij de politie, omdat het Openbaar Ministerie geen huiszoeking toestaat zonder zeker te weten dat het de exacte locatie betreft.

Een man in Eindhoven boekte wel succes, omdat zijn iPad de locatie noteerde en de app ook foto's nam van de omgeving. De politie zag aan de gordijnen van de dief dat het huis dezelfde was als de gps-locatie aangaf en ging tot huiszoeking over.

Maps zit er weer naast

Volgens Tim Cook steekt Apple al zijn energie in het oplossen van de locatieproblemen van Apple Maps. Vandaag meldt The Register dat de kaartenapplicatie van iOS 6 gebruikers in Australië net als eerder naar de verkeerde plek stuurt als ze een stadje willen bereiken. Deze keer zit de app er 141 kilometer naast. Ook wijst de site er fijntjes op dat er daar geen benzinestations in de buurt zijn.

0 Reactie(s) op: Apple voegt navigatie toe aan iPhone-zoeker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.