Apple voert gesprekken met ontwikkelaars van slim toetsenbord Swype

© PXimport

Apple voert gesprekken met ontwikkelaars van slim toetsenbord Swype

Geplaatst: 27 april 2013 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Wouter Hoeffnagel

Apple is in gesprek geweest met de ontwikkelaars van Swype. Swype is een 'slim' toetsenbord voor smartphones waarmee je sneller kunt typen door over de toetsen te vegen.

Dit maakt Aaron Sheedy, vicepresident van Swype, bekend op Reddit. Het is niet bekend hoe de gesprekken zijn verlopen. Het is dan ook onduidelijk of de gesprekken hebben geleid tot concrete afspraken tussen de twee bedrijven. Wel laat Sheedy weten Apple een 'slim en vriendelijk' bedrijf te vinden.

Integratie in iOS 7

Apple werkt al langere tijd aan iOS 7, de opvolger van het huidige besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het is dan ook mogelijk dat Apple overweegt de technologie van Swype in de nieuwe iOS-versie te verwerken.

© PXimport

Swype is een technologie die het mogelijk maakt te typen door over het toetsenbord van een smartphone te vegen. Je hoeft hierbij dus niet langer je vinger van het toetsenbord te verwijderen om een volgende letter te selecteren. De techniek analyseert je bewegingen en detecteert automatisch welk woord je probeert te schrijven. Swype versnelt het schrijven van tekstberichten op een smartphone aanzienlijk.

Android-smartphones

De technologie is al enige tijd beschikbaar op smartphones van Samsung. Swype is sinds kort te downloaden in Google Play, waardoor ook gebruikers van Android-gebaseerde smartphones van andere fabrikanten de technologie kunnen gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten