Apple vraagt rechten iWatch aan

© PXimport

Apple vraagt rechten iWatch aan

Geplaatst: 21 februari 2013 - 12:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Elmar Rekers

Apple lijkt de rechten voor zijn aankomende iWatch te hebben vastgelegd. Website Appleinsider.com heeft ontdekt dat Apple een patentaanvraag heeft ingediend voor een horloge met flexibel scherm dat om de pols gedragen kan worden.

De opgegraven patentaanvraag is de zoveelste indicatie dat Apple een smartwatch in ontwikkeling heeft. Appleinsider.com claimt dat de aanvraag al in augustus 2011 was ingediend, maar dat het document onlangs op punten is aangepast.

In de aanvraag omschrijft Apple een gadget die om de pols 'geslagen' kan worden, waarbij de hele band van een buigbaar beeldscherm is voorzien. Doordat het klikmechanisme zich aanpast aan de pols, zou het apparaat op iedere pols stevig blijven zitten.

Koppelen met iPhone

Het horloge waar Apple over spreekt kan gekoppeld worden aan een iPhone via Bluetooth en beschikt over een ingebouwde wifi-module. Via het touchscreen zou de gebruiker onder meer muziek kunnen aansturen, e-mails kunnen lezen en de belgeschiedenis kunnen inzien.

Geruchten over de iWatch gaan al weken rond. Naast Apple zouden ook concurrenten, waaronder Samsung, op korte termijn een smartwatch willen introduceren. Geen van de fabrikanten heeft echter al een dergelijk product aangekondigd.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten