Apple vs. HTC: patentenstrijd gaat door

© CIDimport

Apple vs. HTC: patentenstrijd gaat door

Geplaatst: 17 september 2011 - 04:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Redactie ID.nl

Een Amerikaans Trade Agency gaat de zaak Apple-HTC opnieuw bekijken. De beslissing van een rechter van afgelopen juli wordt daarmee onder de loep genomen.

Apple heeft op 15 juli een rechtzaak tegen HTC gewonnen, waarbij het ging om twee patenten van Apple die HTC geschonden zou hebben. Een zeskoppige commissie zal de zaak opnieuw bekijken. HTC is blij met de beslissing: “We hebben vertrouwen in onze zaak", aldus HTC-woordvoerder Adam Emery. Apple wilde niet reageren.

Patentje oorlog

HTC zou twee patenten van Apple hebben geschonden, terwijl er geen overtreding heeft plaatsgevonden voor twee andere patenten. De commissie zal alle patent-zaken bekijken en een nieuw oordeel vellen.

Apple beschuldige Taoyuan, de Taiwanese afdeling van HTC, van het stelen van iPhone- en iPad-patenten. De technologie zou gebruikt zijn in apparaten waarop Android geïnstalleerd is. De 'gestolen' patenten behelzen onder andere mogelijkheden voor bestandsoverdracht en nummerherkenning.

Emery (HTC) zegt dat het niet uitmaakt wat de commissie zal beslissen: “Er zijn altijd alternatieve oplossingen waarmee je om de patenten heen kunt werken."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten