Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Apple: VS onderzoekt patentmisbruik Samsung

Door: Jasper Bakker | 25 oktober 2012 07:30

Apple

De Amerikaanse overheid voert een onderzoek uit of Samsung zijn standaardessentiële patenten misbruikt tegen concurrentie. Dit verklapt Apple in ITC-documenten.

Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten heeft een onderzoek ingesteld naar het gebruik - of misbruik - van standaardessentiële patenten. Dit meldt Apple aan de Amerikaanse overheidsinstantie ITC (International Trade Commission), waar het bedrijf een rechtszaak heeft lopen tegen Samsung. De VS doet dit in navolging van de Europese Commissie, wat Apple ook aanstipt bij de ITC.

'Oneerlijk handelen'

Samsung heeft bij die instantie, die verkoop- en importverboden kan opleggen, net een nederlaag geleden. Het geëiste verkoopverbod op iPhones, iPads en iPods is door de ITC afgewezen. Volgens de ITC schendt Apple met zijn producten de door Samsung aangevoerde patenten namelijk niet.

Voor zover patenten wel van toepassing zijn, is er volgens Apple sprake van oneerlijk handelen door zijn Zuid-Koreaanse concurrent. Patenten die cruciaal zijn voor standaarden horen namelijk eerlijk en tegen redelijke voorwaarden (FRAND) aan gelicentieerd te worden.

Wel/geen misbruik

Volgens Apple doet Samsung dat niet voor zijn patenten op bepaalde sleuteltechnologieën op telecomgebied. De iPhone-maker verklapt in documenten ingediend bij de ITC dat het Amerikaanse ministerie van Justitie hier nu onderzoek naar doet, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. Formeel richt het EC-onderzoek zich vooral op Samsung, hoewel Apple als betrokken partij wordt genoemd.

In de geruchtmakende Californische rechtszaak van Apple tegen Samsung en vice versa heeft de jury Apple's beschuldiging van patentmisbruik echter afgewezen. Diezelfde jury heeft Samsung wel schuldig geacht aan inbreuk op patenten en ontwerp van Apple. Daarvoor is een boete van ruim 1 miljard dollar opgelegd. Over zowel de FRAND-bevindingen als het oordeel plus de boete moet de behandelende rechter (Lucy Koh) zich nog wel uitspreken.

0 Reacties op: Apple: VS onderzoekt patentmisbruik Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.