Apple vs Samsung, iPhone vs Galaxy (foto's)

© CIDimport

Apple vs Samsung, iPhone vs Galaxy (foto's)

Geplaatst: 28 juli 2012 - 05:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:13

Redactie ID.nl

Samsung heeft het ontwerp van de iPhone slaafs nagebootst, stelt Apple. Maar de iPhone is helemaal niet de eerste in zijn soort, demonstreert Samsung.

In de rechtszaak tussen Apple en Samsung speelt beeldmateriaal een cruciale rol, te meer om een jury die niet thuis is in juridische finesses te overtuigen.

1: Deze afbeelding geeft volgens Apple de kern van de zaak weer: vóór de iPhone hadden de telefoons van Samsung alle soorten en maten, ná de iPhone zien ze er allemaal uit als iPhone-klonen.

2. Een van de belangrijkste voorbeelden van prior art voor de iPhone: de LG Prada. Die was daadwerkelijk op de markt vóór de iPhone. Minpunt qua vergelijkbaarheid: het toestel had ook een uitschuifbaar toetsenbord.

3. Samsung zelf broedde in 2006 al op verschillende 'candybar-phones', zoals deze concepten.

4. Een Samsung-concept toont een toestel met afgeronde hoeken, een knop onder het grote (aanraak-)scherm en een basaal raster voor iconen op het scherm.

5, 6 en 7: Interne Apple-ontwerpen, geïnspireerd door Sony. Dit waren geen concrete toestellen van Sony, maar Apple-designers laafden zich aan Sony's stijl en vroegen zich bij het ontwerpen af: wat zou Sony doen?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten