Apple waarschuwt Australische klanten over 4G-mogelijkheden van de iPad

© PXimport

Apple waarschuwt Australische klanten over 4G-mogelijkheden van de iPad

Geplaatst: 31 maart 2012 - 08:23

Aangepast: 16 november 2022 - 10:20

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft in zijn Australische online winkel een waarschuwing geplaatst dat het 4G-model van de iPad geen verbinding kan maken met Australische 4G-netwerken. De waarschuwing is een reactie op een aanklacht van de Australische consumentenwaakhond over de misleidende informatie die Apple verstrekt over de nieuwe iPad.

De AACC, een Australische waakhond die de belangen van consumenten behartigt, spande eerder een rechtszaak aan tegen Apple. De rechter stelde de waakhond in het gelijk, waarna Apple toezegde teleursgestelde iPad-kopers hun geld terug te geven.

90 dagen

Daarnaast gaf de rechter Apple 90 dagen de tijd om een waarschuwing in zijn Australische online Apple Store te plaatsen. Deze waarschuwing heeft Apple dus vandaag online gezet. Met de melding waarschuwt Apple klanten dat de 4G-modellen van de nieuwe iPad geen verbinding kunnen maken met de 4G LTE- en WiMAX-netwerken in Australië.

© PXimport

De manier waarop Apple de nieuwe iPad adverteert krijgt al langer kritiek. Ook in Nederland verkoopt Apple de nieuwe iPad als WiFi + 4G-variant. 4G LTE-netwerken zijn in Nederland echter nog niet beschikbaar, waardoor je alleen verbinding kunt maken met 3G-netwerken. Nederlandse consumentenorganisaties hebben tot nu toe echter niet geklaagd bij Apple. Apple heeft dan ook nog geen waarschuwing geplaatst in de Nederlandse Apple Store.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten